OPEN CALL Arsenaalsite
19.08.2022

(NL) Drie jaar nadat de NMBS de site verlaten heeft, engageren het Cultuurplatform en de nieuwe eigenaren van de Arsenaalsite (consortium Arsenaal 3PK) zich om van 10 september tot en met 9 oktober een feestelijke maand met een divers programma aan activiteiten en evenementen te laten doorgaan op een deel van de Arsenaalsite. Deze maand vormt enerzijds het startpunt en anderzijds een eerste testcase voor de tijdelijke invulling van de site vanaf 2023.

Deze eerste stap met opening op 11 september ‘Open Monumentendag’ komt er op initiatief van het Cultuurplatform Arsenaal.Site, een koepelorganisatie van verschillende Gentse culturele organisaties die elkaar vonden via het Gents Kunstenoverleg. Het Cultuurplatform kijkt in de eerste plaats naar een deel van de site als een plek waar tegemoet kan worden gekomen aan de vele noden uit het Gentse culturele landschap, waarbij ook vooral op de vraag vanuit de sector naar ruimte een concreet antwoord kan geformuleerd worden. Extra aandacht gaat naar interactie met de omliggende buurten Ledeberg, Gentbrugge, Moscou en Vogelhoek en hun organisaties. De buurtbewoners- en actoren worden uitgenodigd om deze zomer de site mee in te vullen én om hun wensen, ideeën of bekommernissen te uiten betreffende de site en de invulling ervan.

Op 11/09 nodigen het Cultuurplatform Arsenaal ism. Gents Kunstenoverleg jullie uit om een kijkje te nemen op de ‘Arsenaalsite’. De site, die voordien nooit publiek toegankelijk was, opent op Open Monumentendag voor het eerst haar poorten voor de buurtbewoners en bij uitbreiding alle Gentenaren!’

OPEN CALL: Ben je een creatieveling, artiest, kunstenaar, of ben je lid van een (buurt)organisatie? Heb je zin om op 11/09 een activiteit te organiseren, nieuw werk te tonen, te spelen, … op de Arsenaalsite? Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in! Het GKO en het Cultuurplatform Arsenaal kijken vervolgens hoe we jou kunnen helpen!

OPEN CALL

Voor KASK & Conservatorium studenten en docenten: Indien interesse, contacteer de coördinator NSA (Aike Roodenburg) voor meer info!

VOLG ARSENAALSITE OP
www.arsenaal.site
www.facebook.com/arsenaalsitegent/
www.instagram.com/arsenaalgent/

 

part of: